[gallery size="medium" ids="179352,179353,179347,179350,179356,179354,180070"] Ska du bara göra en inläggning i höst så välj picklad rödlök. Det går snabbt och är hur enkelt som helst att fixa höstens hetaste tillbehör själv! Picklad rödlök (syltad lök, inlagd lök - kärt barn har många namn) är jättegott till kyckling, på hamburgaren, på leverpastejmackan, till viltköttet - och på laxen! Många lägger in i ättika, men själv föredrar jag en god vitvinsvinäger. Gör några burkar när du ändå är i farten - de går åt snabbare än man tror... Det här behövs till 2-3 burkar: 4 rödlökar 4 dl vitvinsvinäger 1 dl socker (strösocker eller råsocker) 2 msk salt 1 - 2 medelstarka chilifrukter 1 tsk svartpepparkorn ev konserveringsmedel som natriumbensonat eller atamon. Gör så här: Skiva lökarna och chilifrukterna. Koka upp vätska, socker, salt och peppar. Lägg i lök och chili och låt koka försiktigt i max 1 minut. Ta av spisen. Tillsätt ev konserveringsmedel. Häll i rena burkar och tillslut. Föredrar du ättiksinläggning så använd 2 dl 12 % ättikssprit och 2 dl vatten i stället. Inläggningen håller flera veckor i kylen, och hela vintern om du tillsätter konserveringsmedel. Den tappar förvisso färg efter en tid men smaken består.